ESIINTYJÄT

Pyhäjärven Kamarimusiikki tuo Yläneen kauniisiin maisemiin joukon alansa huippumuusikoita. 

SIIRI NIITTYMAA - TAITEELLINEN JOHTAJA, HUILU

Siiri Niittymaa (1991) on yläneläissyntyinen huilisti. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Liisa Ruohon ja Petri Alangon oppilaana, Freiburgin musiikkikorkeakoulussa Felix Rengglin sekä Amsterdamin konservatoriossa Kersten McCallin luokalla. Syksyllä 2016 hän aloitti maisteriopintonsa Nürnbergin musiikkikorkeakoulussa Anne-Catherine Heinzmannin luokalla. Lisäoppia huilunsoittoon hän on ammentanut lukuisilta mestarikursseilta, opettajanimiä ovat mm. Andrea Lieberknecht, Emily Beynon, Benoit Fromanger, Jacques Zoon, Peter-Lukas Graf. 

Siiri Niittymaa on soittanut mm. Ensemble Resonanzin (Hamburg), Argos Ensemblen (Stuttgart), Helsingin kaupunginorkesterin, Kansallisoopperan orkesterin, TapiolaSinfoniettan, PoriSinfoniettan sekä SWR-Radion sinfoniaorkesterin riveissä. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona myös mm. Gaudeamus Muziek -viikolla Utrechtissa, Sibafestissä sekä Crusell-viikoilla Uudessakaupungissa. Solistikokemusta Siirille on kertynyt Radion Sinfoniaorkesterin, PoriSinfoniettan sekä SataSinfonian kanssa. 

KIRILL KOZLOVSKI - PIANO 

Kirill KozlovskI (1981) on opiskellut pianonsoittoa Valko-Venäjän Musiikkiakatemiassa Irina Semenjakon johdolla sekä Sibelius-Akatemiassa Matti Raekallion, Hamsa al-Wadi Juriksen, Ilmo Rannan ja Eero Heinosen johdolla. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius- Akatemian pianomusiikin osastolta keväällä 2005. Jatko-opinnot hän suoritti Wienin musiikkikorkeakoulussa Avo Kouyoumdjianin oppilaana.

Kozlovski on esiintynyt soolokonsertein ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla mm. Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä, Virossa ja Espanjassa. Omia soolokonsertteja hänellä on ollut paitsi Suomessa myös muualla Pohjoismaissa. Solistina hän on esiintynyt Minskin Filharmonisen orkesterin, Helsingin, Lappeenrannan ja Oulun kaupunginorkestereiden, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Tampere Filharmonian, Jyväskylä Sinfonian sekä Sinfoniaorkesteri Vivo:n kanssa. Kirill esiintyy säännöllisesti liedpianistina Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt yhdessä mm. Jorma Hynnisen, Ekaterina Gubanovan, Jenni Lättilän, Monica Groopin sekä Arttu Katajan kanssa. 

MARTTI ROUSI - SELLO

Turun sellokilpailun voitto ja toinen palkinto Moskovan kansainvälisessä Tšaikovski-kilpailussa ovat vieneet Martti Rousin useiden kotimaisten ja ulkomaisten orkestereiden solistiksi. Turussa 

Timo Hanhisen ja Seppo Kimasen johdolla aloitetut opinnot jatkuivat myöhemmin Sibelius-Akatemiassa Arto Noraksen oppilaana. Hän on opiskellut myös Fulbright-stipendiaattina Yhdysvalloissa Indianan yliopistossa János Starkerin johdolla sekä täydentänyt osaamistaan monilla mestarikursseilla. Solistiuransa lisäksi Rousi soittaa mielellään kamarimusiikkia. Hän on toiminut taiteellisena johtajana Lemi-Lappeenranta-musiikkijuhlilla, Turun musiikkijuhlilla ja Sibafest-tapahtumassa. Martti Rousi on Sibelius-Akatemian sellonsoiton professori ja pitää jatkuvasti mestarikursseja eri puolilla Eurooppaa.

ELIZAVETA AGRAFENINA

Venäläis-norjalainen sopraano, Elizaveta Agrafenina (1991), opiskelee Amsterdamin konservatoriossa opettajanaan Sasja Hunnego. Aiemmin hän on opiskellut mm. Sibelius- Akatemiassa Monica Groopin oppilaana. Lisäoppia hän on karruttanut lukuisilla mestarikursseilla, mm. Sir Thomas Allen (UK), Rachel Nicholls (UK), Margreet Honig (NE), JeffCohen (FR), Ilmo Ranta (FIN). Kaudella 2016/17 Elizavetan oopperarooleina ovat mm. Suor Genovieffa (Suor Angelica), Papagena (Taikahuilu), Sandmännchen/Taumann (Hannu ja Kerttu) erilaisissa oopperaproduktioissa ympäri

Hollantia. Kaudella 2015/16 hänet valittiin Rick van Veldhuizenin modernin oopperan, "Over", päärooliin. Ooppera oli osa Opera Forward -festivaalia Hollannin Kansallisoopperassa. Elizaveta konsertoi aktiivisesti sympäri Eurooppaa sekä solistina että kamarimuusikkona. Hän on esiintynyt mm. Norjassa, Hollannissa, Ruotsissa, Puolassa sekä Suomessa.

BEATA ANTIKAINEN - SELLO

Beata Antikainen (1993) opiskelee Sibelius- Akatemiassa Marko Ylösen johdolla. Hänen aiempia opettajiaan ovat Young-Chang Cho, Anja Maja sekä Hannu Kiiski, ja hän on saanut opetusta myös mm. Andreas Reinerilta, Paavo Pohjolalta, Wolfgang Emanuel Schmidtiltä ja Wolfgang Boettcherilta. Vuonna 2014 Antikainen sijoittui neljänneksi Turun sellokilpailussa. Hänet valittiin vuoden 2008 Eurovision nuorten solistien kilpailun Suomen fnaaliin soittamaan Radion sinfoniaorkesterin solistina. Antikainen on soittanut myös mm. Philharmonia Baden- Badenin, Turun flharmonisen orkesterin sekä Helsinki Ensemblen solistina.

Kamarimuusikkona Antikainen on esiintynyt mm. Kuhmon Kamarimusiikissa, Hauhon Musiikkijuhlilla, Kamarikesässä, Saimaan Kauneimmissa Sävelissä, Pyhäniemen kartanossa, Sibafestissä, Vilna Student Music Festivaalilla ja Holland Music Sessionissa. Orkesterikokemusta Antikainen on saanut Gustav Mahler -nuoriso-orkesterin jäsenenä sekä avustajana Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Avantissa.

Antikainen soittaa Kirsti Berglundin omistamalla Pierre & Hippolyte Silvestre -sellolla.