ESIINTYJÄT

Pyhäjärven Kamarimusiikki tuo Yläneen kauniisiin maisemiin joukon alansa huippumuusikoita. 

SIIRI NIITTYMAA - TAITEELLINEN JOHTAJA, HUILU

Siiri Niittymaa (1991) on yläneläissyntyinen huilisti. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Liisa Ruohon ja Petri Alangon oppilaana, Freiburgin musiikkikorkeakoulussa Felix Rengglin sekä Amsterdamin konservatoriossa Kersten McCallin luokalla. Syksyllä 2016 hän aloitti maisteriopintonsa Nürnbergin musiikkikorkeakoulussa Anne-Catherine Heinzmannin luokalla. Lisäoppia huilunsoittoon hän on ammentanut lukuisilta mestarikursseilta, opettajanimiä ovat mm. Andrea Lieberknecht, Emily Beynon, Benoit Fromanger, Jacques Zoon, Peter-Lukas Graf. 

Siiri Niittymaa on soittanut mm. Ensemble Resonanzin (Hamburg), Argos Ensemblen (Stuttgart), Helsingin kaupunginorkesterin, Kansallisoopperan orkesterin, TapiolaSinfoniettan, PoriSinfoniettan sekä SWR-Radion sinfoniaorkesterin riveissä. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona myös mm. Gaudeamus Muziek -viikolla Utrechtissa, Sibafestissä sekä Crusell-viikoilla Uudessakaupungissa. Solistikokemusta Siirille on kertynyt Radion Sinfoniaorkesterin, PoriSinfoniettan sekä SataSinfonian kanssa. 

KIRILL KOZLOVSKI - PIANO 

Kirill KozlovskI (1981) on opiskellut pianonsoittoa Valko-Venäjän Musiikkiakatemiassa Irina Semenjakon johdolla sekä Sibelius-Akatemiassa Matti Raekallion, Hamsa al-Wadi Juriksen, Ilmo Rannan ja Eero Heinosen johdolla. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius- Akatemian pianomusiikin osastolta keväällä 2005. Jatko-opinnot hän suoritti Wienin musiikkikorkeakoulussa Avo Kouyoumdjianin oppilaana.

Kozlovski on esiintynyt soolokonsertein ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla mm. Ranskassa, Saksassa, Sveitsissä, Venäjällä, Virossa ja Espanjassa. Omia soolokonsertteja hänellä on ollut paitsi Suomessa myös muualla Pohjoismaissa. Solistina hän on esiintynyt Minskin Filharmonisen orkesterin, Helsingin, Lappeenrannan ja Oulun kaupunginorkestereiden, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Tampere Filharmonian, Jyväskylä Sinfonian sekä Sinfoniaorkesteri Vivo:n kanssa. Kirill esiintyy säännöllisesti liedpianistina Suomessa ja ulkomailla. Hän on esiintynyt yhdessä mm. Jorma Hynnisen, Ekaterina Gubanovan, Jenni Lättilän, Monica Groopin sekä Arttu Katajan kanssa. 

ELIZAVETA AGRAFENINA - SOPRAANO

Venäläis-norjalainen sopraano, Elizaveta Agrafenina (1991), opiskelee Amsterdamin konservatoriossa opettajanaan Sasja Hunnego. Aiemmin hän on opiskellut mm. Sibelius- Akatemiassa Monica Groopin oppilaana. Lisäoppia hän on karruttanut lukuisilla mestarikursseilla, mm. Sir Thomas Allen (UK), Rachel Nicholls (UK), Margreet Honig (NE), JeffCohen (FR), Ilmo Ranta (FIN). Kaudella 2016/17 Elizavetan oopperarooleina ovat mm. Suor Genovieffa (Suor Angelica), Papagena (Taikahuilu), Sandmännchen/Taumann (Hannu ja Kerttu) erilaisissa oopperaproduktioissa ympäri Hollantia. Kaudella 2015/16 hänet valittiin Rick van Veldhuizenin modernin oopperan, "Over", päärooliin. Ooppera oli osa Opera Forward -festivaalia Hollannin Kansallisoopperassa. Elizaveta konsertoi aktiivisesti sympäri Eurooppaa sekä solistina että kamarimuusikkona. Hän on esiintynyt mm. Norjassa, Hollannissa, Ruotsissa, Puolassa sekä Suomessa.

HANNA PONKALA - VIULU

Hanna Ponkala (1992) valmistui keväällä 2018 musiikin maisteriksi Elina Vähälän luokalta Karlsruhen musiikkikorkeakoulusta, jossa hän suorittaa seuraavan lukukauden jatko-opintoja "Certificate of Advanced Studies" -ohjelmassa. Aiemmin hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Janne Malmivaaran luokalla sekä Viuluakatemian kursseilla Malmivaaran ja Vähälän lisäksi Tuomas Haapasen, Ana Chumachencon ja Ilya Grubertin johdolla. Muita tärkeitä vaikuttajia Ponkalan opintojen varrella ovat olleet Ralf Gothóni, Liza Ferschtman, Maria-Elisabeth Lott, Mi-Kyung Lee sekä Lena Sandoz.

Ponkala on esiintynyt sekä Suomessa että ulkomailla useilla festivaaleilla, joista mainittakoon Helsingin Kamarikesä, Luosto Classic, Sibafest, Liedfestspiel Engadin sekä Mahler-Akatemia Bolzano. Kesällä 2017 Ponkala vastaanotti Baden-Badenin Brahms-yhdistyksen sekä Baden-Badenin kunnanjohtajan palkinnon, jonka myötä hän esiintyi Baden-Badenin filharmonian solistina. Oltuaan harjoittelijana ja avustajana Badenin valtionoopperan orkesterissa (Badische Staatskapelle) jatkaa Ponkala siellä ensi kaudella 1. viulun äänenjohtajan sijaisena. Hän on myös Valtionoopperan kuorolaisista ja työntekijöistä kootun Polyphonia-vokaaliyhtyeen jäsen. 

BEATA ANTIKAINEN - SELLO

Beata Antikainen (1993) opiskelee Sibelius- Akatemiassa Marko Ylösen johdolla. Hänen aiempia opettajiaan ovat Young-Chang Cho, Anja Maja sekä Hannu Kiiski, ja hän on saanut opetusta myös mm. Andreas Reinerilta, Paavo Pohjolalta, Wolfgang Emanuel Schmidtiltä ja Wolfgang Boettcherilta. Vuonna 2014 Antikainen sijoittui neljänneksi Turun sellokilpailussa. Hänet valittiin vuoden 2008 Eurovision nuorten solistien kilpailun Suomen fnaaliin soittamaan Radion sinfoniaorkesterin solistina. Antikainen on soittanut myös mm. Philharmonia Baden- Badenin, Turun flharmonisen orkesterin sekä Helsinki Ensemblen solistina.

Kamarimuusikkona Antikainen on esiintynyt mm. Kuhmon Kamarimusiikissa, Hauhon Musiikkijuhlilla, Kamarikesässä, Saimaan Kauneimmissa Sävelissä, Pyhäniemen kartanossa, Sibafestissä, Vilna Student Music Festivaalilla ja Holland Music Sessionissa. Orkesterikokemusta Antikainen on saanut Gustav Mahler -nuoriso-orkesterin jäsenenä sekä avustajana Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Avantissa.

Antikainen soittaa Kirsti Berglundin omistamalla Pierre & Hippolyte Silvestre -sellolla. 

FANNY NIITTYMAA - KÄYRÄTORVI 

"NUORI DEBYTANTTI"

Fanny Niittymaa (s. 1998) aloitti käyrätorven soiton Huittisten musiikkiopistossa vuonna 2006 opettajanaan Petri Vainiotalo. Hän on opiskellut sen jälkeen Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa vuodesta 2013 ja aloittaa klassisen musiikin instrumenttiopinnot Sibelius-Akatemiassa Erja Joukamo-Ampujan johdolla syksyllä 2018.

Niittymaa on saanut lisäoppia lukuisilla mestarikursseilta, mm. Frøydis Ree Wekre, Markus Maskuniitty, Tero Toivonen, Jukka Harju ja Tommi Hyytinen. Orkesterikokemusta Niittymaa on kerännyt Tuulimyllyn Puhaltajien sekä SataSinfonian riveissä. Vuonna 2018 Fanny valittiin Pyhäjärven Kamarimusiikin vuoden Nuoreksi Debytantiksi. 

TIMO LATONEN - PIANO

Timo Latonen opiskeli Turun konservatoriossa (Tarmo Huovinen, Marketta Valve), Sibelius-Akatemiassa (Erik T. Tawaststjerna, Tuija Hakkila) sekä Tallinnan musiikkiakatemiassa (Lauri Väinmaa). Keväällä 2004 hän suoritti pianonsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi. Vuotta myöhemmin Timo Latonen valittiin Helsingin Konservatorion säestyksen lehtoriksi - toimeen, jonka parissa hän on soittanut lukemattomien nuorten ja kokeneiden muusikoiden kanssa.

Vuosien mittaan Timo Latonen on esiintynyt pianistina Suomen lisäksi Chilessä, Hollannissa, Irlannissa, Itävallassa, Liettuassa, Puolassa, Saksassa ja Virossa. Timo Latonen on myös Suomen Chopin-yhdistyksen varapuheenjohtaja sekä jo 20 vuoden ajan pyörineiden konserttisarjojen taiteellinen johtaja syntymäkunnassaan Eurassa.

MORITZ WAPPLER - LYÖMÄSOITTIMET

Moritz Wappler (1991) on saksalaissyntyinen lyömäsoittaja. Hän aloitti lyömäsoitinopintonsa 7-vuotiaana Bernhard ja Rüdiger Pawassarin (Staatstheater Kassel) oppilaana. Vuonna 2008 hänet valittiin Kasselin "Louis Spohr" -musiikkiakatemian nuorisokoulutukseen.

Tällä hetkellä Moritz tekee maisteriopintojaan professori Jochen Schorerin (SWR) luokalla Bernin musiikkiyliopistossa Sveitsissä. Musiikin kandidaation opintonsa hän suoritti maineikkaan Hannoverin musiikkikorkeakoulun lyömäsoitinluokalla. Lisäoppia hän on hakenut mestarikursseilta, mm. Franz Bach, Jens Herz, Thomas Schwarz ja Emmanuel Séjourne. Orkesterikokemusta hänelle on kertynyt mm. Hannoverin Radion orkesterissa, Hamburgin Staatsoperissa sekä Kasselin Staatstheaterissa. Moritz on Junge Deutsche Philharmonie -orkesterin sekä Orchester im Treppenhaus -orkesterin jäsen.